Alexandra Ekdal

Alla inlägg den 14 februari 2012

Av Alexandra Ekdal - 14 februari 2012 21:37

God kväll :) Har ni haft en bra dag? Det har jag..
Dagen börjde med att jag blev väckt av mamma och Wilma som tyckte att man inte skulle sova mer än till 9 :/ Men jag hade kunna sova många timmar till :) Men så blev inte fallet =) Så det va bara upp och käka frukost. Oboy och tunnbrödsrulle med pastrami och en skiva ost ^^, MUMS :)
Efter frukosten så gjorde vi oss iordning och åkte till arbetsförmedlingen där jag skulle lämna lite papper. Sedan åkt vi till Hajen där jag skulle ha massa mat =) Till min planerade alla <3 dag middag med min käraste :)

Sedan gjorde vi lite andra ärenden och åkte hem lagom tills lillebror kom hem =) Kramades lite med honom innan jag begav mig hemåt. Med MYCKET tidspress och lite smått ont i magen (p.g.a. stressen) Så började jag med maten och visade mina skills i köket ;)
Så här såg menyn ut för dagen:

Förrätt:
Skagen toast med färska räkor

Varmrätt:
Biffar med chevreost och bacon med hasselbackspotatis och pepparsås, med rotfrukter

 

Efterrätt:
Dumlepannacotta med färskafrukter


Så vart ska jag börja. Jo, började med att göra pannacottan för den ska stå i kylen minst 3 timmar innan servering. Smidiagste godaste efterrätten jag NÅGONSIN har gjort =)

Sedan började jag prepa allting till varmrätten, fixa allt med potatisen och rotfrukterna. För att få så mkt som möjligt gjort på så lite tid som möjligt så skalade jag räkorna, kokade äggen och gjorde klar förrätten som går sjukt fort att göra och är så supergod så jag skulle kunna sitta med sked och äta den ;) Ställde in rotfrukterna i ugnen så dom skulle bli klara, vissa potatisar hade kunnat vara inne lite längre..

Efter det gjorde jag klart smeten till biffarna. Och gjorde klart dom, började steka dom, det blev SUPERgott.. Tyvärr lyckades jag få biffar med ost som det mesta hade runnit ur..

Sen gjorde jag såsen. En kompis sa till mig att fräs hela pepparkorn och hälla på grädde m.m Men det hon INTE nämnde va att dom POPAR :O blev livrädd och hällde i grädden och den smakade bara grädde :( Så såsen blev jag inte nöjd med alls :( Men resten va gott :)
Här får ni lite bilder :)

                   


Hoppas alla har haft en bra alla <3 dag =) Det har jag :) Visste inte om jag skulle få blommor så köpte rosa rosor till mig själv och när älsklingen kom hem så hade han köpt 15 röd rosor <3 Mitt underbara hjärta!
Tur jag har han :)
Nu ska jag göra mig klar för sängen, för i morgon ska jag träna bort pannakottan.. Usch..
Puss & Kram

Ovido - Quiz & Flashcards